söndag 14 februari 2010

Back to basics

Yes gott folk, ni har sett rätt, det är dags igen. Projekt nummer, ja vad blir det nu, 100? Har faktiskt tappat räkningen nu, vi har ju faktiskt bott i huset i 3 år(!) på onsdag, så det har blivit en hel del småbygg och projekt under den tiden. Men nu är det hallens tur igen... Byta isolering och tak för att sätta spottar, ja en en gång blir det massa bankande och damm under helgerna, men vi är väl vana. Ändå fortsätter päronen med att alltid säga till innan dom sätter igång en högljud maskin, typ grovdamsugaren, sågen eller slipen - som om vi inte visste att den skulle komma förr eller senare. Man kan ju nästan tycka att det vore enklare att säga till när de INTE är igång, så att man kan passa på att plugga (läs: kolla på tv) vid de sällsynta tillfällena.

Till råga på allt har de värvat en ny medlem i deras "crew", nämligen bror min. Han har gått över till the dark side och kan därför inte hjälpa till att klaga när det låter för mycket eftersom det innebär att han också får hjälpa till. Men men, han tycker ju att det är kul så han kan väl få hålla på. Det betyder bara att jag slipper. Andra fördelar med alla projekt i huset är ju att jag får sitta vid datorn och plugga eller göra annat, samt välja kanal på tvn.

Nackdelen med att de håller på att fixa med taket i hallen för tillfället är att den är ockuperad av stegar och stolar, men också av föräldrar som försöker tapetsera taket med wallcover(?) vilket gör att man inte helt kan gå ut och in som man vill längre. Senast jag kom hem öppnade jag dörren och möttes av en hel del svärande precis vid ingången, och någon som sa "du kan inte komma in just nu" så vad gör man? Jo jag fick helt enkelt gå ut igen och stå och vänta på min tur. Härligt i vinterkylan. Dessutom har vi varit tvungna att flytta på alla skor och jackor som hängde och stog i hallen, de ligger för tillfället i en stor hög framför tvn, så varje gång man ska iväg måste man stå och gräva ett tag. Inte någon större höjdare om man har bråttom till bussen.

Fast det är väl klart snart hoppas jag, taket i alla fall, värre blir det när värmegolvet ska installeras. Men det är säkert ett annat inlägg. Har nämligen hört att man inte får gå på det på några dagar för att det ska sätta sig ordentligt. Hm, undra hur det ska gå? Hoppa genom fönstret då kanske?

/Sophia