onsdag 8 juli 2009

Vi hade i alla fall tur med vädret

Då börjar vi alltså äntligen närma oss mållinjen. Badrummet är nästan klart, och ja, det var väl värt alla de dagar, veckor och månader som renoveringen pågått. Jag måste dock erkänna att jag har varit lite orolig för hur resultatet skulle bli med tanke på att mina päron som sagt aldrig gjort något liknande förut. Fast det visade sig som tur var att jag egentligen inte hade något att oroa mig för. De har vart sjukt duktiga och jag förstår inte hur de orkar! Två tummar upp för dem.

Det är skönt att äntligen få slippa allt fixande och trixande med badrummet, det har ju verkligen gått en lång tid. Jag är nog tyvärr naiv om jag säger att det kommer vara lugnt här hemma ett tag efter badrummet är klart. Om jag känner min far rätt lär han nog sätta igång med nästa projekt ganska snart. Man kan ju i och för sig alltid hålla tummarna. Jag är trött på snabbmaten vi tvingats äta några dagar, bara för att det verkligen var viktigt att något blev gjort ordentligt och snabbt klart. Men det är ju lika bra att det blir gjort noggrant och efter alla konstens regler. Bara det bästa duger åt oss. Skönt ändå att det varit relativt bra väder den senaste tiden, så att man slipper sitta inne och lida över allt arbete, och framför allt slippa hjälpa till många gånger. Det är dock synd om päronen som missat många av Stockholms underbara soltimmar.

Man kan tydligt märka hur lång tid och hur mycket min familj arbetat med ett projekt. Alla skämt ändrar plötsligt innehåll och man lär sig verkligen förstå innebörden av uttrycket tråkig humor. Som till exempel förra året när vi höll på att fixa baksidan och allting överaskande nog blev sten-kul och berg-säkert, eller när allting blir oerhört spännande då pappa byter eluttag eller liknande. Ha ha, kul humor. Eller visst, i början är det väl lite roligt, man rycks liksom med, men efter typ den hundrade gången "skämtet" sagts är det inte lika roligt längre. Allting kan faktiskt inte vara stenkul och nej pappa, du är inte stenhård och stentuff. Och för miljonte gången, energin man får från vindkraft, s.ka. induktionsström, fångas inte upp i strömpor. Anyway, nu när vi håller på med badrummet finns det ju galet många nya skämt som familjen (läs: pappa) kan dra. Jättekul, men det är väl sånt man får räkna med. Men hur kul är det egentligen när man ställer den nyinköpta toalettstolen i vardagsrummet och låtsas att den hör hemma där. Ha ha, skitkul att Oscar låtsas sitta på toaletten i vardagsrummet. Men som sagt, det är sånt man får räkna med i tider som dessa.

Over and out
Sophia Caspár
a.k.a Dottern i familjen

Mjukfogning av hörnor...











Som rubriken och förra inlägget... Intressant, har aldrig gjort det förut heller..




Va fan, vi kommer från hyreslägenhet, men, hur svårt kan det vara... :-)








Golvfogning


Nu fogar vi mosaiken på golvet, intressant, har aldrig gjort det förut....